marți, 26 mai 2009

In lumea produselor de securitate a mai aparut o fuziune, intre SafeNet (sau mai cunoscutul Rainbow cu care au fuzionat acum citiva ani) si Aladdin, doi "mari" in domeniul protectiei de software si al token-urilor de securitate. Anuntul inca proaspat se materializeaza printr-o bulina intitulata "SafeNet and Aladdin" atit pe site-ul SafeNet (http://www.safenet-inc.com/) cit si pe cel al Aladdin (http://www.aladdin.com/).

Desi aparent SafeNet este cel care va conduce, probabil ca noua linie de produse va imprumuta multe caracteristici de la sora sa Aladdin. Pina mai ieri (adica prin martie, cind a aparut anuntul) concurenti la cutite si competitori prin liniile lor de produse, ambele firme produceau atit tehnologii de protectie antipiraterie a aplicatiilor, cit si token-uri de autentificare.

Asteptam cu interes sa vedem colaborarea dintre acesti doi grei de pe piata de securitate. Uite ca se poate sa se ingroape securea razboiului !

PS. O fi din cauza crizei? Si cum criza care initial era vazuta ca un virf/ val de durata relativ scurta tinde sa devina un status-quo de durata, sa fie consolidarea firmelor singurul raspuns posibil ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu